Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake med apelsintopp

 
Saffranscheesecake med apelsintopp Saffranscheesecake med apelsintopp
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kan förberedas i god tid och förvaras i kyl i flera dagar. Med smak av apelsin och en aning rom men den kan uteslutas om man så vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och förgrädda i 175º i 8-10 minuter.
  2. Vispa ihop färskost, ägg, kondenserad mjölk, romessens, saffran och rivet apelsinskal.
  3. Häll fyllningen över bottnen och grädda i mitten av ugnen i 175º ca 35-40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna.
  4. Till apelsingelén kokas apelsinsaften tillsammans med gelésockret livligt i någon minut. Låt svalna en stund innan det skedas över fyllningen.
  5. Ställ kallt att stelna.
  6. Dekorera med mandarinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.