Kan förberedas i god tid och förvaras i kyl i flera dagar. Med smak av apelsin och en aning rom men den kan uteslutas om man så vill.
Instruktioner
- Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och förgrädda i 175º i 8-10 minuter.
- Vispa ihop färskost, ägg, kondenserad mjölk, romessens, saffran och rivet apelsinskal.
- Häll fyllningen över bottnen och grädda i mitten av ugnen i 175º ca 35-40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna.
- Till apelsingelén kokas apelsinsaften tillsammans med gelésockret livligt i någon minut. Låt svalna en stund innan det skedas över fyllningen.
- Ställ kallt att stelna.
- Dekorera med mandarinklyftor.
Publicerat den
13 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar