Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Blanda med 2 msk rapsolja, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i långpanna i ugnen ca 35 minuter.
  2. Koka ihop crème fraiche, vatten och hönsbuljongtärning. Vispa ner messmör.
  3. Bryn renköttet hastigt runtom i en stekpanna i 1 msk smör. Häll över rödvinssåsen när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, rårörda lingon och lite strimlad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.