Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavsgryta med kanel

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Häromdagen kom en av mina gamla favoriträtter till heders igen. Jag har ju övergett den fettsnåla kosten och unnar mig numera grädde utan att tveka. Denna rätt är lättlagad och överraskande god.   Jag har bjudit gäster på denna rätt många gånger och det är faktiskt få som kan gissa hur den är kryddad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn lök och ev paprika och svamp. Bryn renskaven. Salta och peppra.
  2. Bryn tomatpurén tillsammans med de övriga ingredienserna. Häll på en 3:a grädde. Rör ner mycket kanel, mycket mer än du tror att du ska ha i - minst en matsked, gärna mer.
  3. Ta också rejält med paprikapulver, dock inte lika mycket som kanel. Smaka av med ytterligare salt och peppar.   Jag har varierat detta recept med älgskav, köttfärs och grytbitar. Det blir också gott, men med renskav blir överlägset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.