Frasigt, läckert och gott!
Instruktioner
- Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda i smöret och ställ riset åt sidan för att svalna. Rör sedan ner riven pecorinoost och ett ägg.
- Koka upp vatten och lägg ner tomaterna i ett par minuter. Gör ett stick i varje tomat. Spola av med kallt vatten och skala dem. Kör tomaterna i en matberedare eller använd en mixer för att mosa dem. Låt tomatröran rinna av i en sil.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs först finhackad schalottenlök och tillsätt sedan nötfärsen och ärterna. Bryn dem hastigt. Häll i tomaterna, salta och peppra och låt blandningen koka på låg värme i ca 10 minuter.
- Forma riset till bollar, lite större än köttbullar. Tryck ut en ficka i varje boll och fyll den med köttblandningen. Tillslut bollarna noga och rulla ihop dem.
- Vispa upp ägg i en skål och häll ströbrödet på en flat tallrik. Doppa risbollarna i äggvispet och rulla dem sedan försiktigt i ströbrödet. Se till att det fäster runtom.
- Värm upp rejält med solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna tills de är krispiga och härligt gyllenbruna runtom. Låt dem rinna av på ett hushållspapper och servera dem varma eller kalla.
Publicerat den
19 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar