Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riven potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjöd på den tillsammans med fläskfile på nyårsafton 2002. Blev mycket uppskattat. Dessutom gräddar den snabbare än en vanlig potatisgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovriv potatis och lök.
  2. Varva det rivna med vitlök, salt och peppar i en smord ugnssäker form.
  3. Häll över grädden.
  4. Grädda tills potatisen är mjuk, 30-40 min.
  5. Själv brukar jag utesluta vitlök och salt och i stället använda mig av vitlökssalt. Det funkar mycket bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.