Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd vinbärssås till fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god sås som passar till stekt fläskfilé, lammkotletter eller anka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg, ca 1 min.
  2. Lägg i vinbär och socker, fräs tills sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och kalvfond och låt såsen koka utan lock ca 3 min.
  3. Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Vinbär vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 13 december 2009

    Ytterligare en sås jag varken tackat för eller betygsatt. Så tack tack, o den var verkligen värd 5P.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.