Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetspaj med hasselnötspesto

 
Skriv ut

Ljuvliga smakkombinationer finner du i denna paj! Hasselnötspeston är verkligen en höjdare tillsammans med de söta rödbetorna. Den som vill spara tid så finns det färdigkokta rödbetor att köpa i den kalla grönsaksdisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Obs! Låt båda ändarna på rödbetorna vara kvar.
  2. Pajdeg: Kör ihop smör, grahamsmjöl och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör alltsammans i ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter. Degen får gärna gå upp ovanför kanten, så håller pajen formen bättre vid gräddning. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skölj rödbetorna något så att de svalnar. Gnid bort skalet med händerna eller hushållspapper och skär bort ändarna. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dela rödbetorna i klyftor, lägg dem i pajskalet och salta.
  5. Hasselnötspesto: Blanda nötter, pepparrot, bladpersilja, Västerbottenost, olja, salt och peppar i en bunke.
  6. Äggstanning: Vispa ihop ägg, créme fraiche, mjölk, salt och peppar.
  7. Häll äggstanningen över rödbetorna. Toppa med hasselnötspeston. Grädda en bit ner i ugnen, ca 40 minuter, tills äggstanningen stelnar. Täck med aluminiumfolie om pajen riskerar att få för mycket färg.
  8. Servera pajen gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.