Ljuvliga smakkombinationer finner du i denna paj! Hasselnötspeston är verkligen en höjdare tillsammans med de söta rödbetorna.
Den som vill spara tid så finns det färdigkokta rödbetor att köpa i den kalla grönsaksdisken.
Instruktioner
- Tvätta och koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Obs! Låt båda ändarna på rödbetorna vara kvar.
- Pajdeg:
Kör ihop smör, grahamsmjöl och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör alltsammans i ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter. Degen får gärna gå upp ovanför kanten, så håller pajen formen bättre vid gräddning. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj rödbetorna något så att de svalnar. Gnid bort skalet med händerna eller hushållspapper och skär bort ändarna. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dela rödbetorna i klyftor, lägg dem i pajskalet och salta.
- Hasselnötspesto:
Blanda nötter, pepparrot, bladpersilja, Västerbottenost, olja, salt och peppar i en bunke.
- Äggstanning:
Vispa ihop ägg, créme fraiche, mjölk, salt och peppar.
- Häll äggstanningen över rödbetorna. Toppa med hasselnötspeston. Grädda en bit ner i ugnen, ca 40 minuter, tills äggstanningen stelnar. Täck med aluminiumfolie om pajen riskerar att få för mycket färg.
- Servera pajen gärna med en sallad.
Publicerat den
30 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar