En fiskrätt med medelhavssmaker. Den norrländska fisken får sällskap av tzatziki från Grekland och tapenade från Frankrike.
Instruktioner
- Skiva gurkan och blanda den med havssalt. Låt stå i durkslag i ca 3 timmar för att dra ur gurkans vätska.
- Sätt ugnen på 125 grader. Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem med en bit papper. Bred ett lager tapenade på köttsidan av fiskfiléerna och rulla ihop dem till en rulle. Trä på ett nät (finns i charkuteridiskarna) eller bind ihop dem med bindgarn.
- Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme och bryn fisken tills den är gyllenbrun. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 minuter.
- Skala och pressa vitlökarna. Blanda gurka, vitlök, yoghurt, salt och olivolja väl i en skål. Smaka av med svartpeppar och citronsaft.
- Lägg upp fisken på en tallrik tillsammans med tzatzikin och servera med pressad potatis.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar