Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med tzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fiskrätt med medelhavssmaker. Den norrländska fisken får sällskap av tzatziki från Grekland och tapenade från Frankrike.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva gurkan och blanda den med havssalt. Låt stå i durkslag i ca 3 timmar för att dra ur gurkans vätska.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem med en bit papper. Bred ett lager tapenade på köttsidan av fiskfiléerna och rulla ihop dem till en rulle. Trä på ett nät (finns i charkuteridiskarna) eller bind ihop dem med bindgarn.
  3. Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme och bryn fisken tills den är gyllenbrun. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skala och pressa vitlökarna. Blanda gurka, vitlök, yoghurt, salt och olivolja väl i en skål. Smaka av med svartpeppar och citronsaft.
  5. Lägg upp fisken på en tallrik tillsammans med tzatzikin och servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.