Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödingfilé med krossade rotsaker

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

För alla fiskälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den skalade mandelpotatisen i saltat vatten. Efter tre minuter tillsätter du den tärnade kålroten och jordärtskockan som kokas mjuka tillsammans. Slå av vattnet och låt ånga av. Tillsätt resterande ingredienser och stöt till ett grovt mos.
  2. Syrlig citronsås: Pressa citronen i crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
  3. Rödingfilé: Stek rödingfilén lätt i smör, krydda med salt och vitpeppar. Bryn sedan murklorna i resterande smör.
  4. Arrangera de krossade rotsakerna mitt på tallriken, lägg rödingbitarna på. Strö de brynta murklorna runt om och ringla citroncrème fraîchen med en sked över murklorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.