Paprika som ugnsrostas får en härligt fördjupande smak, dessutom är soppan packad med antioxidanter, fibrer och folsyra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º.
- Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta i ugnen tills skalet delvis blivit brunt. Ta ut paprikorna, låt dem svalna något och dra sedan av skalet med fingrarna. Är det svårt att få bort allt, se åtminstone till att få bort det brända skalet.
- Skär lammkorven i slantar. Hacka den gula löken och grovhacka tomaterna. Ta fram en rymlig gryta och fräs lök och pressad vitlök i lite olja. Tillsätt tomater, kryddor, buljongtärning och 2 dl av vätskan. Låt koka ihop några minuter.
- Mixa grönsakskoket alldeles slätt i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka allt i grytan, tillsätt resten av vattnet och låt koka upp. Tillsätt lammkorv och bönor. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva purjolöksringar att toppa soppan med. Servera med surdegsbröd och stjälkselleri i stavar.
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar