Den delikata och ljumma salladen är perfekt som tillbehör till grillat kött, fågel eller till fisk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär potatisen i skivor, cirka 3 cm tjocka. Skala och skär sötpotatisen i lagom stora munsbitar. Skär rödlöken i klyftor.
- Lägg paprikan i en ugnsfast form och grilla i ugnen 15-20 minuter tills skalet får svarta blåsor. Lägg paprikan i en plastpåse tills den är sval. Skala paprikan och skär bort kärnhuset. Skär fruktköttet i 1 cm breda strimlor och ställ åt sidan fram till användning.
- Lägg potatisskivorna i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olja och strö över oreganon. Vänd så att potatisen täcks och krydda med svartpeppar. Ugnsstek potatisen cirka 10 minuter, vänd dem efter 5 minuter. Tillsätt sötpotatisen och löken och ugnsstek ytterligare 20 minuter, vänd efter 10 minuter, tills potatisen är mjuk och gyllene.
- Lägg de ugnsrostade grönsakerna i en skål med paprikan och rucolan och blanda väl. Portionera upp på tallrikar.
- Blanda resten av oljan med citronsaft och ringla över salladen före servering.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar