Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade grönsaker och rucola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den delikata och ljumma salladen är perfekt som tillbehör till grillat kött, fågel eller till fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i skivor, cirka 3 cm tjocka. Skala och skär sötpotatisen i lagom stora munsbitar. Skär rödlöken i klyftor.
  3. Lägg paprikan i en ugnsfast form och grilla i ugnen 15-20 minuter tills skalet får svarta blåsor. Lägg paprikan i en plastpåse tills den är sval. Skala paprikan och skär bort kärnhuset. Skär fruktköttet i 1 cm breda strimlor och ställ åt sidan fram till användning.
  4. Lägg potatisskivorna i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olja och strö över oreganon. Vänd så att potatisen täcks och krydda med svartpeppar. Ugnsstek potatisen cirka 10 minuter, vänd dem efter 5 minuter. Tillsätt sötpotatisen och löken och ugnsstek ytterligare 20 minuter, vänd efter 10 minuter, tills potatisen är mjuk och gyllene.
  5. Lägg de ugnsrostade grönsakerna i en skål med paprikan och rucolan och blanda väl. Portionera upp på tallrikar.
  6. Blanda resten av oljan med citronsaft och ringla över salladen före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.