Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda knäckebröd med bovete

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Knapriga och supergoda knäckebröd med bovete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut i vattnet. Tillsätt fiberhusk, farinsocker, fänkål, salt, mjölmix, bovete, sesam- och linfrön. Arbeta samman degen väl. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i bollar och kavla ut till runda kakor, ca 2 mm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, stick lite hål med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter. Spreja på lite vatten mot slutet för att det ska bli knaprigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.