Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sabayongratinerade hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den lyxiga desserten går bra att förbereda. Gör sabayonkrämen i förväg, men blanda den med vispad grädde och gratinera först inför serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered ett vattenbad med sjudande vatten i en kastrull. Blanda äggulor, socker och vin i en mindre kastrull och sätt den i vattenbadet. Låt äggkrämen tjockna och bli pösig under kraftig omrörning. Häll då över den i en skål och låt den svalna helt.
  2. Inför serveringen: Sätt ugnen på 250° grillvärme. Portionera ut hallonen i fyra ugnssäkra formar eller på tallrikar som tål ugnsvärme. Vispa grädden och vänd ned den i äggkrämen. Bred krämen över bären.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen tills sabayontäcket fått en aning färg, ca 3 minuter. Ta ut och servera ev med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.