Den lyxiga desserten går bra att förbereda. Gör sabayonkrämen i förväg, men blanda den med vispad grädde och gratinera först inför serveringen.
Instruktioner
- Förbered ett vattenbad med sjudande vatten i en kastrull. Blanda äggulor, socker och vin i en mindre kastrull och sätt den i vattenbadet. Låt äggkrämen tjockna och bli pösig under kraftig omrörning. Häll då över den i en skål och låt den svalna helt.
- Inför serveringen: Sätt ugnen på 250° grillvärme. Portionera ut hallonen i fyra ugnssäkra formar eller på tallrikar som tål ugnsvärme. Vispa grädden och vänd ned den i äggkrämen. Bred krämen över bären.
- Gratinera i övre delen av ugnen tills sabayontäcket fått en aning färg, ca 3 minuter. Ta ut och servera ev med vaniljglass.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar