En god dessert där inspirationen kommer från den gotländska saffranspannkakan. Crépes, vaniljkräm och björnbärssylt går utmärkt att förbereda dagen före.
Värm crépsen vid servering.
Instruktioner
- Sylt:
Koka björnbär och vatten 5-10 minuter. Rör i sockret och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Häll sylten i en burk och låt den kallna.
- Vaniljkräm:
Blanda mjölk och ½ dl grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp.
- Vispa socker, äggulor och majsstärkelse med elvisp. Häll över den heta gräddmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under vispning tills det börjar tjockna. Rör i smöret och ta bort vaniljstången. Häll krämen i en skål och låt kallna.
- Crépes:
Vispa grädde, mjölk, mjöl, socker, saffran och salt till en jämn smet. Vispa i ägg, ett i taget. Låt smeten stå och svälla ca 30 minuter.
- Stek tunna crépes av smeten i omgångar i smör i ca 2 minuter per sida. Vispa 1 dl vispgrädde och vänd ner i vaniljkrämen.
- Servera crépesen med vaniljkräm, björnbärssylt och lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
4 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar