Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscrépes med vaniljkräm och björnbärssylt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god dessert där inspirationen kommer från den gotländska saffranspannkakan. Crépes, vaniljkräm och björnbärssylt går utmärkt att förbereda dagen före. Värm crépsen vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sylt: Koka björnbär och vatten 5-10 minuter. Rör i sockret och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Häll sylten i en burk och låt den kallna.
  2. Vaniljkräm: Blanda mjölk och ½ dl grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp.
  3. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse med elvisp. Häll över den heta gräddmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under vispning tills det börjar tjockna. Rör i smöret och ta bort vaniljstången. Häll krämen i en skål och låt kallna.
  4. Crépes: Vispa grädde, mjölk, mjöl, socker, saffran och salt till en jämn smet. Vispa i ägg, ett i taget. Låt smeten stå och svälla ca 30 minuter.
  5. Stek tunna crépes av smeten i omgångar i smör i ca 2 minuter per sida. Vispa 1 dl vispgrädde och vänd ner i vaniljkrämen.
  6. Servera crépesen med vaniljkräm, björnbärssylt och lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.