Knaprigt gula skorpor som smaksätts med apelsin och pistasch. Goda att servera till glöggen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt det tillsammans med saffran.
- Blanda de torra ingredienserna med grovt hackade sötmandlar och hela pistachmandlar och vänd ner detta i bunken.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100 grader.
- Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna eftertorka.
Publicerat den
12 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar