Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor med apelsin och pistasch

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Knaprigt gula skorpor som smaksätts med apelsin och pistasch. Goda att servera till glöggen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt det tillsammans med saffran.
  3. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackade sötmandlar och hela pistachmandlar och vänd ner detta i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100 grader.
  6. Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna eftertorka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.