Lyxig mjuk kaka med saffran i sällskap med apelsin och knäckig mandeltosca. Låt den gärna stå över natten så smakerna får blomma ut ordentligt.
Instruktioner
- Ugnsvärme 175 grader
- Rör smör,socker och saffran krämigt. Tillsätt äggen, ett i sänder.
- Blanda mjöl och bakpulver väl i en skål. Sikta ner det i äggsmeten. Rör i grädde och apelsinskal.
- Häll smeten i en smord, bröad rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten, eller stjärnform som rymmer 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Tag ut kakan.
- Tosca:
Blanda ingredienserna till toscan i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning. Bred smeten på kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen på mitt falsen. Grädda ytterligare 15 minuter.
- Skär loss kakan med en kniv längs kanten på formen innan du stjälper upp den.
Publicerat den
25 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar