Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranstosca med apelsin

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Lyxig mjuk kaka med saffran i sällskap med apelsin och knäckig mandeltosca. Låt den gärna stå över natten så smakerna får blomma ut ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175 grader
  2. Rör smör,socker och saffran krämigt. Tillsätt äggen, ett i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver väl i en skål. Sikta ner det i äggsmeten. Rör i grädde och apelsinskal.
  4. Häll smeten i en smord, bröad rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten, eller stjärnform som rymmer 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Tag ut kakan.
  5. Tosca: Blanda ingredienserna till toscan i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning. Bred smeten på kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen på mitt falsen. Grädda ytterligare 15 minuter.
  6. Skär loss kakan med en kniv längs kanten på formen innan du stjälper upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.