Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig rabarberkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt saftig och lättgjord rabarberkaka med créme fraiche. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa med fiberhavregryn en springform, 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i créme fraiche och rabarbersylt. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll smeten i formen. Dekorera kakan vackert med rabarber och pärlsocker.
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Känn om den är klar med en sticka. Låt kakan svalna på ett galler.
  4. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.