Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta bullar med fetaost och örter

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ett skönt, enkelt bröd i kanelbulleform, som passar till skaldjur och grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i kallt vatten. Tillsätt honung och olivolja. Blanda i grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta snabbt in det i degen. Låt jäsa i ca 1 timme.
  2. Gör fyllningen. Plocka örtbladen från kvistarna och finhacka dem tillsammans med gräslöken. Smula fetaosten. Hacka oliverna och skala och riv vitlöken. Blanda alltsammans med olivolja, salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Ta upp degen och knåda den smidig med resterande mjöl. Skär degen i 4 bitar och kavla ut dem till ca 1 cm tjocka plattor. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop. Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på en smord plåt och pensla dem med lite vatten. Låt jäsa i ca 1 timme.
  4. Grädda bullarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.