Ett skönt, enkelt bröd i kanelbulleform, som passar till skaldjur och grillat.
Instruktioner
- Smula jästen i kallt vatten. Tillsätt honung och olivolja. Blanda i grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta snabbt in det i degen.
Låt jäsa i ca 1 timme.
- Gör fyllningen.
Plocka örtbladen från kvistarna och finhacka dem tillsammans med gräslöken. Smula fetaosten. Hacka oliverna och skala och riv vitlöken. Blanda alltsammans med olivolja, salt och peppar.
- Värm ugnen till 200 grader.
Ta upp degen och knåda den smidig med resterande mjöl.
Skär degen i 4 bitar och kavla ut dem till ca 1 cm tjocka plattor.
Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop.
Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka bitar.
Lägg bitarna på en smord plåt och pensla dem med lite vatten.
Låt jäsa i ca 1 timme.
- Grädda bullarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt svalna.
Publicerat den
6 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar