Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Satéspett med kyckling och jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbara kycklingspett med god jordnötssås. En riktig smakupplevelse på thailändskt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader och blötlägg träspetten i vatten. Skär filéerna i bitar och trä upp dem på spetten. Blanda allt till marinaden, häll den över spetten som kan marineras över natten eller några timmar.
  2. Såsen: Hetta upp oljan med krossad chili och hackad lök i en kastrull. Rör om och blanda i sambal. Häll i vatten (eller kokosmjölk) och sjud blandningen under omrörning cirka 2 minuter. Tillsätt jordnötssmör och soja. Rör tills såsen är krämig. Blanda i pressad citron och ingefära.
  3. Lägg de marinerade spetten på ett ugnssäkert fat och stek dem cirka 10 minuter. Kolla att kycklingbitarna säkert är genomstekta.
  4. Servera spetten direkt med kokt ris jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.