Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor glutenfria

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lätt arbetad deg som ger saftiga bullar. godast nygjorda. Ev. kan man ha mer socker i degen om man önskar sötare bullar. Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken, värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen. Häll i salt, socker och fiberhusk blanda tills jästen löst upp sig. Låt stå 10 min. Blanda i mjölet kör maskinen i 5 min. Låt jäsa 30 min. Tag upp degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och rulla till två rullar. Dela varje rulle i 6 delar beroende på hur stora semlor du vill göra. Forma till runda bollar. Lägg på en plåt. Låt jäsa i 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.