En senaps- och vitlöksmarinad, snabb bräsering och sedan steks de färdiga i ugnen med potatis och morötter.
Instruktioner
- Lägg revbenen i en plastpåse. Blanda senap, citronsaft, socker, salt, peppar och vitlök till en marinad. Häll marinaden över revbenen. Förslut påsen och marinera i kylen i ett dygn, vänd påsen då och då.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj, skrubba och skär potatisen i bitar. Skär morötterna i bitar, cirka 2½ cm stora. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ta upp revbenen ur påsen och spara marinaden. Lägg revbenen i stekpannan och bryn dem runtom cirka 10 minuter.
- Lägg revbenen i en ugnsfast form och häll över marinaden. Täck över med aluminiumfolie och stek i ugnen i 1 timma. Tillsätt potatis och morötter, täck över och stek ytterligare 45 minuter, cirka, tills potatisen, morötterna och köttet är färdigt.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar