Att bjuda på lax är lätt. Baka laxen i ugnen och gör såsen i god tid.
Servera smörslungade färskpotatis, sockerärter och sparris till
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Persiljeskum: Vispa samman mjölk och grädde med mjölet till en klimpfri redning i en kastrull.
Låt det koka upp under omrörning.
- Hacka persiljan grovt och lägg ner den i en mixer eller matberedare. Mixa det. Häll tillbaka det i kastrullen.
- Tillsätt fiskbuljongtärning och låt såsen koka upp på nytt.
Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
Mixa såsen strax före serveringen med en stavmixer till skum.
- Blanda samman senap och matolja till laxen.
Lägg laxfiléerna på eldfast fat.
Salta och peppra lätt.
Bred senapsblandningen över laxfiléerna.
- Baka laxen mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills den känns fast.
- Koka sockerärter och sparris i lättsaltat vatten.
- Smörslungad färskpotatis: Borsta potatisen och skölj dem.
Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Klicka i smöret och rör dill och gräslök.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
15 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar