Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillsalsa med tomat och vitlök

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En sötsyrlig sillsalsa med finhackade färska tomater och lite balsamvinäger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala tomaterna. Halvera, gröp ur kärnorna och finhacka tomatköttet.
  2. Fräs löken i oljan 2 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomathacket, pressa i vitlök och blanda i timjan. Fräs på medelvärme under omrörning 4-5 minuter.
  4. Häll blandningen i en trådsil. Låt den rinna av och kallna. Häll blandningen i en skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.
  5. Skölj sillen och låt den rinna av. Torka den med hushållspapper och skär den i små tärningar. Blanda sill och salsa. Ställ kallt i minst tolv timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.