Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Å så god.

Ingredienser

Instruktioner

Pajdeg: Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tillsätt vattnet sist. Använd gärna matberedare. Det ger en fin och lätthanterlig deg. Platta till degen och låt den vila svalt ca 30 min. Kavla ut degen till en stor rund platta. Klä en osmord pajform. Klä även pajformens kant med deg och vik om kanten noga. Skär bort överflödig deg och jämna till kanten. Nagga pajbotten lätt och pensla med uppvispat ägg. Förgrädda pajskalet i ugnen, 200 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna något. Fyllning: Tina havsmixpinnarna och skär dem i bitar. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tag undan några havsmixpinnar, räkor och musslor till garnering. Skala och finhacka löken. Låt den puttra mjuk i smör i en kastrull. Låt svalna något. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt kryddor. Lägg skaldjuren i det förgräddade skalet. Fördela löken ovanpå och strö över dill och riven ost. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen, 200 grader i ca 25 min. tills fyllningen stelnat. Garnera pajen med skaldjuren. Servera med sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.