Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek med apelsin- och kardemummarostade kösbärstomater

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Servera gärna pasta eller couscous till steken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöken och skär hälften av klyftorna i mindre klyftor. Dela 1/3 av rosmarinkvistarna i små bitar. Finhacka resten av rosmarinbladen och vitlöken. Blanda salt, peppar, finhackad rosmarin och vitlök. Gnid in steken med blandningen. Marinera 1-2 timmar i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat. Gör små hål här och där med en knivspets och stick in vitläksklyftorna och rosmarinbitarna. Stick in en termometer så att hela röret täcks och spetsen i den tjockaste delen av köttet.
  3. Sätt in köttet mitt i ugnen och stek 25 min. Borsta den ena apelsinen och skär av det yttersta gula skalet på halva apelsinen med potatisskalare. Pressa ur saften ur de båda apelsinerna.
  4. Blanda kösbärstomaterna med olja, örtsalt, socker, apelsinskal och kardemumma. Sänk värmen till 175 grader. Lägg tomaterna runt köttet. Stek köttet tills termometern visar 65 grader, ös köttet 5-6 gånger med apelsinsaften och stekskyn under tiden. Avsluta med att hälla över honungen och stek sedan tills termometern visar 70-75 grader. Beräkna 30-35 min.
  5. Ta upp steken och låt den stå 10-15 min. Då behåller den sin saftighet och blir lättare att skära.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.