- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Skulle göra en annan gryta men saknade en del ingredienser. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa. Gott blev det i alla fall!
Instruktioner
- Gnid in köttbiten med salt och ingefära. Bryn den runtom i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg över i en gryta. Fyll upp med vatten.
- Skala och klyfta löken. Morötter och palsternacka skalas och skärs i bitar. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem. Lägg ner alltsamans i grytan. Krydda med salt och svartpapper samt sambal oelek. Låt koka ca 1½ timma. Smaka på skyn och krydda mer om så behövs.
- Sila ner såsen i en kastrull och kasta det andra.
Red av såsen med lite mjöl och matgrädde.
- Skär upp steken i skivor och servera med nykokt potatis, lite gelé och gurka, samt en grönsallad. Jättegott!
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar