Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek med palsternacka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Skulle göra en annan gryta men saknade en del ingredienser. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa. Gott blev det i alla fall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttbiten med salt och ingefära. Bryn den runtom i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg över i en gryta. Fyll upp med vatten.
  2. Skala och klyfta löken. Morötter och palsternacka skalas och skärs i bitar. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem. Lägg ner alltsamans i grytan. Krydda med salt och svartpapper samt sambal oelek. Låt koka ca 1½ timma. Smaka på skyn och krydda mer om så behövs.
  3. Sila ner såsen i en kastrull och kasta det andra. Red av såsen med lite mjöl och matgrädde.
  4. Skär upp steken i skivor och servera med nykokt potatis, lite gelé och gurka, samt en grönsallad. Jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.