Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skockbottnar med krabba

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det finns både större och mindre kronärtskocksbottnar att köpa på burk. Välj den större sorten till den här lilla rätten, som serveras som en elegant liten förrätt eller som en lätt ensamrätt när gästerna är få, men rätt så kräsna. Färska eller djupfrysta och väl tinade räkor kan förstås ersätta krabban.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina ärterna och rensa upp krabbköttet. Var rädd om de hela bitarna, de ser trevliga ut som toppgarnityr.
  2. Sjud äggulorna, grädde och vin under kraftig vispning till en krämig sås. Se upp så att den inte kokar, då kan den skära sig.
  3. Vispa såsen kall och smaka av den med salt, peppar och lite klippt dill.
  4. Lägg garneringsbitarna åt sidan och blanda resten av krabban med vinsåsen.
  5. Lägg avrunna kronärtskocksbottnar på en bädd av de gröna ärterna och fördela krabbsalladen på skockbottarna. Garnera med hela bitar av krabban och små dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.