God och värmande gryta nu när hösten snart är i antågande.
Instruktioner
- Lägg bacontärningarna i pannan och stek, därefter lägger du i hackad gul lök och bryner en liten stund. Lägg i det strimlade köttet och låt den brynas.
- Häll på vatten så det täcker köttet. Blanda i pressad vitlök, paprikapulver, salt, svartpeppar, köttbuljong, tomatpuré och ketchup.
- Låt grytan småputtra cirka 1,5 timme så köttet blir mört. Du kan behöva späda med mer vatten under tiden, rör om då och då.
- Blanda ner syltlöken.
- Rör ner matlagningsgrädden och red med idelamjöl till önskad konsistens på såsen. Låt grytan småputtra cirka 5 min så idelmjölet går in i grytan ordentligt.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rättens namn stämmer verkligen. Den är ju ganska nyttig också, om man har mager grädde.