Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och värmande gryta nu när hösten snart är i antågande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bacontärningarna i pannan och stek, därefter lägger du i hackad gul lök och bryner en liten stund. Lägg i det strimlade köttet och låt den brynas.
  2. Häll på vatten så det täcker köttet. Blanda i pressad vitlök, paprikapulver, salt, svartpeppar, köttbuljong, tomatpuré och ketchup.
  3. Låt grytan småputtra cirka 1,5 timme så köttet blir mört. Du kan behöva späda med mer vatten under tiden, rör om då och då.
  4. Blanda ner syltlöken.
  5. Rör ner matlagningsgrädden och red med idelamjöl till önskad konsistens på såsen. Låt grytan småputtra cirka 5 min så idelmjölet går in i grytan ordentligt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 5 oktober 2008

    Rättens namn stämmer verkligen. Den är ju ganska nyttig också, om man har mager grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.