Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småländsk kaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Smakade kakan på jobbet och den smakade mera!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en pajform 22-24 cm i diameter. Krossa pepparkakorna, exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och köra över med en brödkavel, eller mixa dem i matberedare. Bland pepparkakskrosset med smälta smöret. Bre massan i ett jämn lager i pajformen.
  2. Blanda lingonen lätt med socker och fördela dem jämnt i formen. Blanda yoghurt med ägget och sprid ut i formen som ett täcke. Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.