Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tomat, gräslök och timjan sätter fin färg på fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet.
  2. Tärna det kalla smöret. Smält det i stekpannan. Salta och peppra fisken. Smörbräsera fisken på medelvarm platta 3 minuter utan att fisken tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen.
  3. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.