Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad champinjonkotlett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mmmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Gnid köttet med vitlök, salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Låt det svalna.
  3. Bred chmpinjoncremen över köttet. Lägg köttet på smördegen, gör ett paket och lägg det på en plåt med pakplåtspapper. Dekorera eventuellt med löv av smördegsresterna. Pensla paketet med uppvispat ägg.
  4. Lägg potatisen runt om och spreya eller pensla över oljan.
  5. Stek köttet tills inner temperaturen är 65 grader, det tar ca 25 minuter. Rör om potatisen då och då. Salta potatisen med flingersalt.
  6. Låt köttet vila ca 10 minuter och håll potatisen varm. Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.