Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb äppelpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gott, enkelt och snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tryck ut degen i en rund form, ca 22 cm i diameter.
  2. Skala, kärna ut och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i formen. Strö över lite socker och kanel.
  3. Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg, äggula och grovrinven mandelmassa. Smaksätt med finrivet citronskal och skeda smeten över äpplena.
  4. Grädda i 200° på näst nedersta falsen, ca 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.