Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurrad tårta med lemon curd och vit choklad- blåbärs frosting

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker tårta som ger en överraskning när den skärs i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med curden: Finriv skalet av en citron. Pressa alla tre citroner, se till så att inga kärnor kommer med. Häll saft, skal, ägg, - gulor och socker i en skål. Värm upp över vattenbad och vispa hela tiden. Vispa till en tjock curd och tillsätt smöret lite i taget i kuber. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt vattnet i äggsmeten och sikta därefter ner mjölet. Vänd ihop till en slät smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  4. Lägg under tiden ut ett bakplåtspapper plant och strö det med socker. Ta ut kakan ur ugnen och vänd över på det sockrade bakplåtspapperet. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på. Pensla med kallt vatten på papperet om det inte lossnar lätt.
  5. Skär kakan i 10 cm breda remsor från kortändan. Bred på lemon curd. Rulla ihop en remsa och "skarva" sedan med nästa så att det tills sist blir en enda stor tjock rulle.
  6. Frosting: Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden fluffig och tillsätt färskost, vaniljpulver, florsocker, blåbär och den smälta chokladen. Vispa ihop till en fin konsistens, använd elvisp.
  7. Bred frostingen i ett jämnt och fin lager över hela tårtan. Garnera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.