Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsmiddag med kyckling och enbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn 20-30 minuter, tills de fått fin färg.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör- och rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i några minuter på medelvärme. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen i cirka 5 minuter.
  4. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera tillsammans med sallad, strimlad vitlök och lite olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.