Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Orange/gul soppa som toppas med getost, myntaolja och rostade pumpakärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  2. Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter.
  3. Skala och tärna sötpotatisen och lägg i den i kastrullen tillsammans med vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 minuter.
  4. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer tills en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.
  5. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3-4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.
  6. Mixa eller mortla olivolja med mynta.
  7. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaolja och strö över de rostade pumpakärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.