Orange/gul soppa som toppas med getost, myntaolja och rostade pumpakärnor.
Instruktioner
- Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
- Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter.
- Skala och tärna sötpotatisen och lägg i den i kastrullen tillsammans med vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 minuter.
- Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor.
Mixa med en stavmixer tills en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.
- Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3-4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.
- Mixa eller mortla olivolja med mynta.
- Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaolja och strö över de rostade pumpakärnorna.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar