Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbritts banankaka

 
Skriv ut

En god sockerkaka som passar både som kaffebröd och dessert. Jag brukar dubbla receptet och grädda kakan i långpanna för att ha något gott i frysen vid oväntat besök. Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass och lite frukt, färsk när det är säsong eller konserverad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Rör smör och socker pösigt. Mosa 2 bananer, skär de andra 2 i skivor.
  3. Rör ner äggen ett i sänder
  4. Tillsätt gräddfilen, bananmos och mjölblandningen och blanda väl.
  5. Fyll smeten i en 2 liters form. Stick ner bananskivorna i smeten.
  6. Grädda 175 grader ca. 40 min.
  7. Låt svalna och garnera med siktat florsocker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.