Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soltorkad tomatsoppa med basilikatoast

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En värmande soppa i höstmörkret som får extra mustig smak med hjälp av soltorkade tomater, toppad med lite riktigt god olivolja, blir soppan lyxig och smakrik. Serveras med basilikatoast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i lite smör i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt puttra ihop en stund. Mixa om du vill ha en slät soppa, ev vill du kanske tillsätta lite mer vatten om soppan känns väldigt tjock.
  2. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite god olivolja. Servera med basilikatoast.
  3. Basilikatoast: Finhacka basilikan och blanda den med färskosten. Fördela blandningen på 4 av brödskivorna och lägg de andra 4 ovanpå. Stek bröden på båda sidor i smör tills de blivit gyllenbruna och frasiga. Dela varje dubbelmacka i två delar, skär ev bort kanterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.