En värmande soppa i höstmörkret som får extra mustig smak med hjälp av soltorkade tomater, toppad med lite riktigt god olivolja, blir soppan lyxig och smakrik. Serveras med basilikatoast.
Instruktioner
- Hacka löken och fräs den i lite smör i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt puttra ihop en stund. Mixa om du vill ha en slät soppa, ev vill du kanske tillsätta lite mer vatten om soppan känns väldigt tjock.
- Smaka av med salt och peppar, droppa över lite god olivolja. Servera med basilikatoast.
- Basilikatoast: Finhacka basilikan och blanda den med färskosten. Fördela blandningen på 4 av brödskivorna och lägg de andra 4 ovanpå. Stek bröden på båda sidor i smör tills de blivit gyllenbruna och frasiga. Dela varje dubbelmacka i två delar, skär ev bort kanterna.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar