Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Späd vårsallad med getost och citrondressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel sallad som blir en stor favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka groddarna i en salladsslunga eller kökshandduk. Skär bort kanterna på brödet, tärna det i kuber om 1 cm. Stek dem gyllene i 1 msk olja, låt svalna på hushållspapper. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet och pressa juicen.
  2. Lägg citronskal och- juice, sardellfiléer, 1 msk kapris, vitlök, äggula och hälften av getosten i en blender eller matberedare. Droppa försiktigt i 1½ dl olja under mixning till en tjock dressing. Späd ev med vatten till en önskad konsistens om dressingen blir för tjock. Salta och peppra.
  3. Fördela groddsalladen på tallrikar. Toppa med dressing, extra getost, kapris och krutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.