Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrissoppa

 
Skriv ut

Gott som förrätt eller huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Skär bort nedre delen på sparrisarna och dela dem i bitar. Spar några fina knoppar till garnering.
  2. Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
  3. Tillsätt sparrisbitarna och häll på vatten plus buljongtärningar. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 5 minuter eller tills sparrisbitarna är helt mjuka. Mixa till en slät soppa.
  4. Tillsätt grädden och de sparade sparrisknopparna. Koka upp och dra från plattan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela sparrissoppa i glas eller koppar. Lägg i en klick crème fraiche och en klick forellrom. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.