Gott som förrätt eller huvudrätt
Instruktioner
- Skala och hacka schalottenlöken. Skär bort nedre delen på sparrisarna och dela dem i bitar. Spar några fina knoppar till garnering.
- Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
- Tillsätt sparrisbitarna och häll på vatten plus buljongtärningar.
Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 5 minuter eller tills sparrisbitarna är helt mjuka. Mixa till en slät soppa.
- Tillsätt grädden och de sparade sparrisknopparna.
Koka upp och dra från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela sparrissoppa i glas eller koppar.
Lägg i en klick crème fraiche och en klick forellrom.
Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.
Servera med ett gott bröd.
Publicerat den
23 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar