Sparrissoppa som är enkel att tillaga och som blir riktigt mild och god.
Instruktioner
- Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
- Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
- Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. Bjud på färsk baguette till...
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
har samma recept. soppan är helt fantastisk. har gjort flera gånger. smörsteker bagettesnittar till. mummmmmms.
Jättegod, och det även om jag använder 15 % matlagningsgrädde!
Jag tyckte den var jättegod, maken tyckte att den var för salt, men det beror nog på buljongen. Hade inget vitt vin hemma så det blev en skvätt torr sherry i stället. Testar nog detta recept igen så småningom.
Denna gång blev det rosevin i stället för vitt vin i soppan. Det fungerade också.