Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrissoppa

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sparrissoppa som är enkel att tillaga och som blir riktigt mild och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. Bjud på färsk baguette till...

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • anja39 2 mars 2009

    har samma recept. soppan är helt fantastisk. har gjort flera gånger. smörsteker bagettesnittar till. mummmmmms.

  • tina_antonsson 24 april 2012

    Jättegod, och det även om jag använder 15 % matlagningsgrädde!

  • evaullabritt 4 maj 2012

    Jag tyckte den var jättegod, maken tyckte att den var för salt, men det beror nog på buljongen. Hade inget vitt vin hemma så det blev en skvätt torr sherry i stället. Testar nog detta recept igen så småningom.

  • evaullabritt 28 april 2014

    Denna gång blev det rosevin i stället för vitt vin i soppan. Det fungerade också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.