Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröd rösti med kantareller och vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Doftande kantareller från skogen och krispig potatis i kombination. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till vilt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort barr och mossa från kantarellerna. Skala och riv potatisen grovt.
  2. Lägg potatisen i en saftduk eller liknande och pressa ut vätskan. Upprepa flera gånger. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg den rivna potatisen och lökhacket i en skål och blanda i ägget. Salta och peppra.
  4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Klicka ut åtta plättar av potatissmeten. Stek på båda sidor tills plättarna är krispiga. Sätt ugnen på 80 grader. Lägg de färdiga röstiplättarna på ett ugnsfast fat och håll dem varma i ugnen fram till servering.
  5. Fräs kantarellerna i en stekpanna i resten av smöret och oljan. Salta och peppra.
  6. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en skål. Ta ut röstin ur ugnen, garnera med persilja och ringla över vitlökssåsen och servera med kantarellerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.