- Serverar: 2 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Gör du som jag gör på kvällarna o föredrar enkla och nyttiga rätter framför grytor och vill gärna lägga till grönsaker vid sidan om? Detta är ett superenkelt recept på Squash (zucchine) som man ofta äter i Romtrakten tillsammans med en kötträtt.
Instruktioner
- Ta lökskivan och dela på mitten.
- Häll oljan i en stekpanna, lägg i löken och sätt på plattan på låg värme.
- Under tiden skivas squashen (som på bild).
Häll i den skivade squashen i stekpannan, häll på ca en tsk salt (efter smak), häll på ca1 krm vitpeppar och häll på en droppe olja igen. Rör igenom allt lite lätt.
- Sätt på lock och låt steka på låg värme i ca 20 min eller tills den blir mjuk. Rör om då och då.
- Det gör inget om squash-skivorna går sönder, det betyder bara att den troligen är nästan färdig. För att undvika att den går sönder, rör om färre gånger.
Enjoy!
- Ps, om det blir ngt över efter kvällsmaten, för att inte äta samma sak igen dagen efter, förvara i kyl o gör en omelett av resten. Supergott ;)
Publicerat den
13 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Om ngn undrar så e tallriken med de färdiga squashen på liten o inte stor. Squashen "krymper" lexom.