Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stefan Karlssons smörstekta rödtunga med pepparglaserade morötter samt apelsinsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk är gott i alla de former

Ingredienser

Instruktioner

Vik filéerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida. Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad scharlottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på vatten, vinäger och saften från apelsinen. Låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Mixa såsen slät. Tillsätt smöret och apelsinoljan. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Värm dem sedan i smör i en kastrull. Smaka av med svartpeppar och salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.