En variant av porterstek. Serveras med kokta tärningar av rotfrukter.
Instruktioner
- Hobgoblin finns att köpa på systemet.
- Skär av 10 cm av roten på citrongräset. Banka på roten lätt med ett knivhandtag. Gör ett hål rätt igenom köttet, med t ex ett brynstål och tryck in citrongräset, timjan och lagerblad. Bind upp steken med garn eller snöre.
- Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på öl, vatten och soja och smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock tills köttet känns mört, ca 1 ½ timme.
- Ta upp köttet och låt det vila under ett smörgåspapper. Koka ihop skyn tills 4 dl återstår. Red med maizenan utrörd i grädden. Mixa såsen och skär köttet i skivor och servera med kokta grönsaker (exempelvis morot, palsternacka, purjolök och fänkål) och sås.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar