Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fisk med blomkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kommer ännu ett gott recept med nyttig, knaprig fisk som serveras med en krämig god blomkålspuré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt blomkålen i små buketter, koka hälften av dem mjuka i mjölken i en teflonbelagd stekpanna eller kastrull. Ta upp dem och mixa dem till en puré. Rör ner 1 msk smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Råstek de andra blomkålsbuketterna med gurkmeja i lite olivolja tills de fått fin färg och är lagom mjuka. Häll över soja och koka upp.
  3. Stek fisken i lite smör, ca 5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Blanda dill och purjolök. Skiva tomaterna.
  4. Fördela fiskbitarna på fyra varma tallrikar och strö över purjolöksblandningen. Servera med blomkålspuré, stekt blomkål, tomat och lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.