Jättegott! passar som festrätt.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225°.
- Välj ut riktigt stora potatisar, Idaho är bäst. Tvätta, torka och pensla dem med olivolja. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
- Före servering gör du ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och trycker ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
- Ta fram köttet ur kylen i god tid så det hinner bli rumstempererat.
- Torka av köttet så ytan blir torr. Lägg smöret i kall panna och hetta upp den. När smöret har smält och fått en nötbrun färg är det dags att lägga i köttet. Krydda med vitlökspulver, salt och peppar och lägg i köttet i pannan. Vänd köttet när köttsaften tränger upp på den råa sidan.
- När köttsaften börjar tränga upp på den stekta sidan är köttet blodigt/rött ca 55º.
När köttsaften tränger upp ordentligt är det lätt rött/rosa ca 60º.
När köttsaften har en klar rosa färg är köttet lätt genomstekt ca 65º. När köttsaften är helt genomskinlig är köttet genomstekt/välstekt ca 70º.
- Bryt broccolin i buketter. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull- koka broccolin mjuk i vattnet. Plocka persiljan av kvistarna. Servera broccoli och persilja till köttet och potatisen.
- Rör ihop smör, vitlök och svartpeppar. Lägg en klick av vitlökssmöret i varje potatis.
Smaklig spis!
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar