En fräsch och nyttig efterrätt, helt utan vanligt socker.
Instruktioner
- Häll pumpakärnorna i en medelvarm panna och rosta dem i ca 15 minuter under omrörning. Tillsätt agavesirap och kryddor mot slutet och rosta i ytterligare 3 minuter under omrörning. Ta pannan från värmen och låt blandningen svalna.
- Skala äpplena, kärna ur och skiva dem tunt. dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg äppelskivorna i en plastpåse och tillsätt vaniljfrön, kryddor och pressad citron. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen i minst 15 minuter. Stek äpplena i smör i en stekpanna på medelhög värme i ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka.
- Gör päronkrämen strax före servering. Skala päronen, kärna ur och skär dem i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa päron och vaniljfrön till en slät kräm i en mixer eller i en matberedare.
- Fördela äpplena i 4 glas. Strö över pumpakärnor, lägg på päronkrämen och toppa med resten av pumpakärnorna och eventuellt torkade tranbär.
Publicerat den
30 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar