Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta kaneläpplen med päronkräm och rostade pumpakärnor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch och nyttig efterrätt, helt utan vanligt socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll pumpakärnorna i en medelvarm panna och rosta dem i ca 15 minuter under omrörning. Tillsätt agavesirap och kryddor mot slutet och rosta i ytterligare 3 minuter under omrörning. Ta pannan från värmen och låt blandningen svalna.
  2. Skala äpplena, kärna ur och skiva dem tunt. dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg äppelskivorna i en plastpåse och tillsätt vaniljfrön, kryddor och pressad citron. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen i minst 15 minuter. Stek äpplena i smör i en stekpanna på medelhög värme i ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka.
  3. Gör päronkrämen strax före servering. Skala päronen, kärna ur och skär dem i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa päron och vaniljfrön till en slät kräm i en mixer eller i en matberedare.
  4. Fördela äpplena i 4 glas. Strö över pumpakärnor, lägg på päronkrämen och toppa med resten av pumpakärnorna och eventuellt torkade tranbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.