Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad kyckling

Kyckling är en riktig fredagsfavorit i de svenska hemmen. Men självklart går det bra att laga kyckling vilken annan dag i veckan. Kyckling är en tacksam rätt då den går att variera i näst intill oändlighet. Den uppskattas dessutom av både stora och små och passar därför särskilt bra att laga till barnfamiljen. Strimlad kyckling går snabbt att tillaga, det är bara att tillsätta sås, kryddning, eller marinad och servera med valfria tillbehör. Nästa gång det vankas tacos, prova att använda strimlad kyckling i tacon istället för köttfärs, busenkelt och barnsligt gott! Vill man ha en lite mer asiatisk touch på sin middag, woka strimlad kyckling med ingefära och chili och servera med krispiga grönsaker och ris.


Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smör...

4

Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär i bitar. Strimla purjolöken. Koka upp soppan i en kastrull. Lägg ner kyckling och purjolök i soppan. Häll upp i skålar och strö över koriand...

4

Strimla kyckling och finhacka löken. Sätt en stekpanna med hög kant eller en gryta på plattan och tillsätt en klick smör och lite rapsolja. När det har smält så stek först kycklingen tills den har f...

1 d 6 h 45 min
4

Strimla kycklingen i bitar. Hacka vitlök och ingefära. Bryn kycklingen i olja och tillsätt currypasta, vitlök och ingefära. Häll i kokosmjölk och buljong. Tillsätt lime zest och pressa över limejoui...

30 min
4

Koka pastan Finriv skalet på citronen. Dela oliverna. Strimla persiljan och blanda med citronskalet i en skål. Riv i vitöken och blanda ner oljan. Smaksätt gremoltan med 0,5 tsk salt och 1 krm svar...

20 min
4

Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen och paprikan. Stek löken genomskinlig i oljan. Tillsätt vitlök, kyckling och paprika. Smaka av med salt och peppar. Tillsät...

30 min
4

Häll mjöl i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, ost, salt och smält smör. Grädda 8 tunna pannkakor på medelgod värme och lägg dem vartefter på ett fat...

30 min
4

Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett några minuter i en gryta. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Finhacka den. Rör ner ch...

4

Strimla kycklingfileérna. Skala och hacka löken. Skala morötterna och hyvla dom i långa strimlor med en osthyvel. Stek kycklingen i olivoljan med salt och peppar till gyllenbrun färg. Tillsätt löken o...

30 min
4

Sätt ugnen på 225º. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Pensla med smör- & rapsolja och krydda med tandoori. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Koka riset. Stek grönsakerna i smör- & rapsol...

4

Bryn kycklingen några minuter. Låt lök, vitlök och vitkål fräsa med ett par minuter.Tillsätt apelsinjuice, sweet chili och fond och koka upp. Låt sjuda 3 - 4 minuter och smaka sedan av med salt och p...

2

Skär kycklingen i strimlor. Skala rotfrukterna och skär dem i långa bitar. Skär purjolöken i bitar. Stek först kycklingen i smör i en stor stekpanna eller wok på svag värme ca 5 min. Ta upp den oc...

4

Stycka kycklingen i portionsbitar. Blanda samman mjöl, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Bryn bitarna i matfett i en stekgryta. Skala och hacka löken. Klyv paprikorn...

1 h
4

Börja med att koka broccolihuvudet och koka upp vatten till pastan i en annan kastrull. Strimla bacon under tiden och stek det knaprigt. Ta upp bitarna och låt dem vila på en bit hushållspapper. Ta...

4

Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle under mixningen. Blanda i kesella och ställ i kylen. Skiva kycklingbrösten i skivor på snedden. Täck brödskivorna m...

4

Strimla kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp oljan i en panna och fräs kycklingen i ett par minuter. Tillsätt cocosmjölken och buljongtärningen - koka ihop ca 5 minuter. Häll i grönsakerna, rör o...

4

Sätt ugnen på 225°C. Lägg chips på 4 tallrikar. Blanda yoghurt och 2 dl riven ost och bred eller klicka ut blandningen över chipsen. Fräs kyckling, purjolök och paprika. Tillsätt kryddmix oc...

4

Strimla kycklingfiléerna och skär svampen i klyftor. Skala och hacka löken. Stek kycklingen i en stekpanna, salta lite . Tillsätt svamp och lök, salta. Stöt pepparsorterna i en mortel. Rör ner crème...

4

Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Salta och peppra dem och stek i oljan. Skala och skiva potatisen och råstek den. Rosta solroskärnorna försiktigt på medelstark värme under omrörning tills de fått...

6

Ugn: 225 grader Blanda ihop ingredienserna till dressingen så att den får ’stå och smaka till sig’ en stund, medan det andra görs. Skär kycklingfiléerna i större bitar (ca 4 jämnstora bitar per f...

50 min
4

Drag locket av kycklingförpackningen. Skölj grönsakerna och strimla purjon. Koka tomaterna, purjon och vitlöken med grädden och kycklingbuljongen i ca 5 minuter. Smaksätt såsen med dragon, salt och p...

1 h 10 min
3-4

Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skink...

4

Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat. Hacka löken. Strimla paprikorna. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt d...

40 min
4

Strimla kycklingfilén och marinera i 1-2 msk mushroom soy. Låt vila. Öppna burken med wokgrönsaker, skölj i kallt vatten, låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken, hacka vitlök. Koka nudlarna...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.