Bind köttet med hushållssnöre, för att det ska hålla ihop under stekning.
Instruktioner
- Klyftpotatis: sätt ugnen på 225º. Tvätta och klyfta potatisen. Ge klyftorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och bred ut potatisen i en långpanna. Ringla rapsoljan över. Salta och blanda. Ugnsbaka mitt i ugnen 30-35 min.
- Sås: Finhacka katrinplommonen. Vispa ut majsstärkelsen i kallt vatten i en kastrull. Värm och lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt katrinplommonen, soja, crème fraiche och svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme 2-3 minuter under lock. Värm före servering.
- Ansa och skölj purjolöken, skala moroten. Skär grönsakerna i tändstickstunna strimlor. Salta och fräs i oljan några minuter under omrörning.
- Skär köttet i 3-4 cm tjocka skivor, beroende på storlek. Bind upp varje skiva med hushållssnöre som en livrem runt om. Salta och peppra. Bryn smöret i en stekpanna.
Stek köttet 3-5 min på varje sida beroende på tjocklek.
- Lägg upp biffarna och häll såsen över. Servera med klyftpotatis och grönsaker.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar