Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartå kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättbakad kaka som bakas i långpanna och räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, häll i äggsmeten. Rör i vattnet.
  2. Grädda i smord långpanna, 175 grader i ca 15 minuter.
  3. Glasyr: Smält smöret. Häll i socker och vaniljsocker och rör om. Häll i ägggulorna och låt sjuda tills det tjocknat något ca tio min.
  4. Bred glasyren över den avsvalnade kakan strö ev över lite kokkos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jansingen 7 februari 2011

    Fantastiskt god och lättbakad kaka. Perfekt om man liksom jag bakar en del till olika idrottsklubbars kioskverksamhet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.